2018-12-17

АНДРІЙ ПОЛТАВА | Рандеву з Яніною Соколовою | 15.12.2018



Шкода, що Андрій робить велику помилку, коли говорить, що Тимошенко дуже розумна - вже тисячі років відомо, що розум з підлістю принципово несумісний.
Не може підла, підступна, брехлива на зразок Тимошенко людина бути названа розумною.
А для тої речі, яку Андрій називає розумом, є в нашій мові інше слово - хитрість.
В сучасних же умовах появилось і виросло та обросло ще одне дуже точне поняття, яке позначається словом "інтелект" - синонім обізнаності,наприклад машинний інтелект.
Так от, обізнаність (інтелект),головним критерієм ДІЙ якої є людська мораль, ось це і є розум. Коли ж цей критерій людської моралі вимкнутий, чи просто відсутній, як це має місце у випадку Юлії Тимошенко, то нехай це буде в супроводі як завгодно великої обізнаності, це абсолютно не розум.
Коли я кажу про те, що це відомо вже тисячі років, я маю на увазі етичні праці Арістотеля. Там в сотнях місць він веде мову про розум - і жодного разу в поєднанні з брехливістю, не кажучи вже про підлість, яка є фундаментом діяльності Тимошенко.

Було: Eleshera Fabia
когда вот так вот штурмом задают вопросы, очень легко произнести не то слово. Зная Полтаву, думаю вы и сами поняли, что он скорее всего имел в виду  хитрость+циничность. А вообще... надо было бабЮленции родиться века 3 назад, прям прирожденная интриганка при дворе московитского царя))

Olexandr Franchuk
@Eleshera Fabia Саме тому, що знаю (хоч і на жаль тільки заочно) Андрія і дуже високої думки про його унікальне мистецтво усної розмови з московською холуйнею, я не полінувався написати такого не маленького коментаря. Розуміння різниці між розумом та інтелектом дало б йому, як на мою скромну думку, ще одну суттєву додаткову перевагу в цьому як на сьогодні дуже важливому різновиді воєнних дій українського народу проти смертельного московського ворога. 

Було: Eleshera Fabia
@Olexandr Franchuk, не то, чтобы  я была несогласна с вашим уточнением (тоже, было дело, почитывала Аристотеля)), но... в целом, вы затрагиваете уже темы философии, это легко может превратиться в, допускаю, очень интересную дискуссию, однако... если вернуться к видео, мне не хочется придираться к Андрею, я все равно уловила, что он хотел сказать, что имел в виду и мне этого достаточно и мелкая неточность никак не повлияет на мою "любовь" к Юле Блядимировне ;)
Но вы высказали свое видение и если у Андрея будет время добраться до комментария, наверняка он сделает собственные выводы.

Olexandr Franchuk
Якщо Ви почитували Арістотеля, шановна @Eleshera Fabia, то читати "Філософію щастя" Вам було б зовсім легко, вона (з усіма найкращими побажаннями) тут: https://goo.gl/SBAC5y
Що ж до мого коменту до цього відео, то я не тільки сподіваюсь, але й впевнений у тому, що Андрій не сприйме його хибно, як якусь придирку - а так, як воно є насправді: як допомогу.
Я б так і сприйняв - як і кожен, хто вважає себе не всезнаючим ангелом Господнім, а людиною, яка знає, що завжди є простір для подальшого вдосконалення.
Тим більше, що ті, хто більш-менш уважно слідкують за ефірами Андрія, без сумніву бачать, що ворог же на місці не стоїть, а активно вишукує, як можна його дістати. 



Немає коментарів: